Subscriu-te al newsletter

Marcel·lí Antúnez

Exposició

BIO

Reconegut internacionalment com una de les figures més rellevants de l’art electrònic i l’experimentació escènica, la trajectòria de Marcel·li avarca un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en una reflexió sobre sistemes de producció artística, el que ell denomina Sistematurgia, amb una iconografia particular i pròpia. Ha realitzat instal·lacions i performances a museus, galeries, teatres i espais no convencionals en més de 35 països, entre els que figuren el Musée Europienne de la Photographie de la Ville de Paris, l’Institute of Contemporary Arts de Londres, el DAF de Tokio, el MACBA de Barcelona o el ZDB de Lisboa. La seva obra inclou performances mecatròniques en ocasions amb robots, instal·lacions interactives i col·laboracions amb col·lectius entre els que destaquen la Fura dels Baus del que va ser fundador i líder en els anys vuitanta. Els seus treballs han estat ressenyats en múltiples edicions de tot el món. Antúnez ha rebut entre d’altres els següents premis i distincions: Primer premi en el Festival Etrange de Paris 1994, Best New Media Noveaux Cinéma Noveaux Médias de Montreal 1999, Premi Max España 2001, Premi FAD 2001 de Barcelona, Menció d’Honor a Prix Ars Electronica 2003 o el Premi Ciutat de Barcelona el 2004.

Des del 2010, Marcel·lí treballa en el que ell anomena l’Arsenale della Apparizioni dins del qual ha creat tres peces, la primera és una performance anomenada Cotrone (2010), la segona és un film Peix Sebastiano (2011) estrenat al Festival de cinema Fantàstic de Sitges  i l’última performance estrenada al Grec de Barcelona de nom Pseudo (2012).

Al 2014, ha presentat l’exposició Sistematúrgia. Accions, Dispositius i Dibuixos, a l’Arts Santa Mònica de Barcelona amb la intenció de donar a conèixer el seu particular mètode de creació basat en aquest neologisme: la Sistematúrgia, entesa com una dramatúrgia dels sistemes computacionals.

___________________________________

PRESENTA

ULTRAORBISM

“Estic al mig del camp, no hi ha pobles, ni cases, ni camins, miro el cel sense lluna. La nit és clara, neta i freda, ha fet un dia de vent i l’univers es ara transparent. Milers d’estels dibuixen línies imaginàries que formen capritxoses figures a l’espai. Quan penso en els milions d’anys llum que hi ha entre el batec del meu cor i aquests estels, m’inunda una sensació d’abisme. No sóc res. Només l’emoció i la fantasia poden donar sentit a aquest abism”

Ultraorbism és un projecte realitzat sota la direcció de Marcel•lí Antúnez Roca i basat en Històries Verídiques de Llucià de Samòsata. És inscrit en el projecte europeu SPECIFI i en l’àmbit de recerca del projecte RICHES, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, amb la intervenció en directe d’actors i públic de la seu de la Universitat de Falmouth, Cornualla (Gran Bretanya).

marceliantunez.com