Subscriu-te al newsletter

Marc O’Callaghan

Masia IN, Residents

Quan va sortir de Belles Arts no volia dibuixar mai més. Però ben aviat s’inventaria les Revelacions Automàtiques, un tipus de dibuixos que se li van començar a manifestar a l’obrir les Portes de l’Insconscient. Aquestes revelacions van ser exposades a Fatbottom Books i van ser editades pel Petit Comité del Terror. Després, al traslladar aquests dibuixos a les parets, les Revelacions Automàtiques es van convertir en un Temple esotèric que va ser el seu habitacle durant un any, en un pis compartit al carrer Casanova. El Temple es va expandir en forma de Ciutat Purgatori, un mural de 14×4 metres que es va encarnar a les parets del Centro de Arte Mutuo.

Però abans de tot això i com a premonició de tot aquell sofriment psicodèlic i wagnerià, quan estudiava Belles Arts va tenir un Wargasm. Aquest Wargasm va ser el primer Coàgul, i aquest Coàgul es va anar expandint incontrolablement fins a portar al Marc a coagul·lar a llocs com la 5a Mostra Sonora i Visual del Convent de Sant Agustí (2010), el festival (((Gargall))) de Manresa (2010), el festival LEM de Gràcia Territori Sonor (2012 i 2013), el Konvent Puntzero de Berga (2010 i 2014), el Sónar 2013, el cicle MP7 del CCCB (2014), el FiM de Vila-Seca (2014), o el festival MEM de Bilbao (2011 i 2013). L’última materialització coagulatòria ha estat La Roda de la Justícia, un vinil vermell editat pel segell Màgia Roja.

Després d’haver fet un significatiu acte de presència coagulatòria en la gènesi del col·lectiu Ex Abrupto durant el festival Tornemi Primavera 2014 a l’Hostal Fugarolas, aquest agost torna a Moià per a expandir el Gran Temple de les Revelacions Automàtiques. Però no ho farà perquè sí: ho farà basant-se en llegendes de la mitologia local, tals com la Cabra d’Or o el Pollo Matapuces, amb l’objectiu d’omplir tota una habitació de la Fonda amb icones que remetin a la idiosincràsia moianesa. Els dies prèvis al festival, el Marc restarà tancat geometritzant les revelacions per les quatre parets d’aquesta habitació, que funcionarà com un microcosmos condensador del passat, del present i del futur de Moià. Com a conseqüència de tot plegat i per a donar-li el cop de gràcia final, acabarà executant una coagulació específica dins la mateixa.

marcocallaghan.com