Subscriu-te al newsletter

Jordi Pagès

off Ex Abrupto

A la recerca d’equivalents estètics, Jordi Pagès treu de la literatura dura, de la fotografia analítica, del cinema collage, de la pintura cal.ligràfica i de la música seqüencial, les tècniques d’anotació i fragmentació, de moviment i composició i de superposició i gest. Vibrant. Una cultura de sistemes que s’inscriu en el full clavat a la paret i en el full de taula, com si fos un dietari visual personal i, alhora, generacional i universal. L’ideal de llegir el difícil i fer bell l’esmicolament. Això escriu Vicenç Altaió en el full de sala de l’exposició Le Hasard inspirada en Mallarmé.

Més de quatre anys i moltes exposicions inspirades en la poesia de G.Ferrater, Ch. Wright, E. Casasses, J.Verdaguer, J. Vinyoli, J.V. Foix…..i també poetesferits! Des de l’any 1974 fent exposicions a Granollers, Barcelona, Banyoles, Céret, Cadaqués i Girona. Establert entre Granollers i Cadaqués, tot i ser aquesta darrera on troba el seu lloc d’inspiració creadora.

El crític d’art Manel Clot ho explica així: Ara, la memòria de Joan Vinyoli, em porta directament a les seves subtils traduccions de Rilke. És al final de la primera estrofa de la Primer Elegia de Duino on apareix un dels versos fonamentals dels segle: “Tot àngel és terrible”. És el mateix àngel de L’Angelus Novus de Paul Klee, que va comprar i inspirar Walter Benjamin. De fet va arribar fins a l’Àngel dissortat, de Heiner Müller.

Jordi Pagès, presentarà al restaurant Les Voltes Sant Sebastià de Moià la Sèrie Tot és ara i res, inspirada en la poesia de Joan Vinyoli.

Collage(s), pintura, poesia, cinema i imatges.

Jean-Luc Godard diu: “La memria és l’únic paradís del qual no podem ser expulsats. El record és l’unic infern al qual som condemnats tot i ser innocents”.