Subscriu-te al newsletter

BIANCA BORAGI

AV/HALL X2019

Bianca Boragi (nascuda a París, França, 1985) és un artista multimèdia. Es va graduar al màster de Belles Arts a l’Escola d’Art de Yale el maig de 2017 i va obtenir la seva llicenciatura de Belles Arts a l’Escola Superior Nacional d’Arts de París-Cergy, França.
Les seves obres d’art i pel·lícules s’han projectat a cinemes independents com Anthology Film Archive, UnionDocs, Video Revival, NY, Whitney Humanity Center i Loria Center, New Haven, CT. Ha exposat a la galeria NURTUREart, Chashama Gallery, Field Project Gallery, Galerie Protégé, The Border Space Project, Clemente Soto Velez Center, NY, als Estats Units i internacionalment a França, Alemanya, Índia, Itàlia, Escòcia i recentment va obtenir la beca JUNCTURE en Art i drets humans internacionals. Actualment és artista resident a la Fundació NARS durant la primavera del 2019 i anteriorment va residir als estudis del museu MASS MoCA, el Centquatre, París, França, el pacte Zullverein, Essen, Alemanya, Cal’Arts, Los Angeles, EUA.

“Text Cotton Candy” és l’obra que presenta en el Festival Ex Abrupto d’aquest any. És un curt film experimental que incorpora múltiples disciplines com l’escultura i la performance. Aquesta peça va ser rodada en una botiga de mobles de Ridgewood, Nova York, espai on l’artista va concebre formes repetitives i se li va ocórrer jugar amb la noció de “realització” posant un personatge dins d’aquest espai concret.
“Les toxines capitalistes egoistes més verinoses pel benestar són el foment sistemàtic de les idees que la riquesa material és la clau del compliment, que només els rics són guanyadors i que l’accés al cim està obert a qualsevol que vulgui treballar prou, independentment del seu origen familiar, ètnic o social – si no teniu èxit, només hi ha una persona a qui culpar … ” “El realisme capitalista”, Mark Fisher.

instagram.com/biancaboragi

 biancaboragi.net