Subscriu-te al newsletter

CASUS BELLI

ExAbrupto estrena “Casus Belli”, la seva PRIMERA peça sonora ORQUESTREAL.

Dins del festival de creació contemporània MAU 2018 a Roca Umbert, Granollers.

RGB_CartellCasusBelliOK

El dissabte 20 d’Octubre tindrà lloc al centre de Granollers la 7a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert. I per quart any consecutiu s’ha convidat al col·lectiu artístic ExAbrupto a participar-hi.

Fabricar la guerra és el tema que Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha proposat a tots els participants de la mostra, amb motiu de la commemoració del 80è aniversari dels bombardejos que durant la Guerra Civil Espanyola van patir diverses ciutats entre elles Granollers.

Amb aquesta premissa, ExAbrupto ha dissenyat i produït CASUS BELLI, un recorregut sonor que transportarà als espectadors a través de quatre moments previs a l’esclat d’una guerra. La intervenció ha estat ideada especialment per aquest festival i en concret per a La Tèrmica, l’espai assignat al col·lectiu en aquesta ocasió. La Tèrmica és l’antic generador elèctric i de vapor que tenia la fàbrica tèxtil de Roca Umbert quan estava en funcionament entre els anys 50 i els 90, i es conserva en perfecte estat, amb els tres generadors, els diversos transformadors i les dues calderes.

La peça serà interpretada per l’Orquestra de Cambra del Moianès i per L’Orquestra Electrònica del Vallès. La primera, dirigida pel Daniel Vallejo, és una formació de recent creació amb músics provinents d’altres orquestres de cambra i que s’estrenaran en públic per primera vegada amb CASUS BELLI. Els músics multi-disciplinars Dènys Sanz i Marco Domenichetti formen l’Orquestra Electrònica del Vallès, amb una reconeguda trajectòria musical i experimental, i seran els encarregats de posar l’accent electrònic de la composició.

CASUS BELLI es podrà veure en directe únicament aquest dia, es realitzaran dues sessions d’uns 30 minuts de durada cadascuna (a les 18:00 h i a les 20:00 h). La peça serà enregistrada i posteriorment s’editarà en un llibre-Cd.