Subscriu-te al newsletter

Videoart internacional

TP2014

Selecció de videoart internacional comissariat per Alina Cvetkova. Al Tornemi Primavera 2014 ens visiten artistes des de Letònia, Finlàndia, Suècia i Rússia. Tots ells amb obres de videoart d’alta qualitat.

Jelena glazova

Flesh Pattern

Irina Spicaka

Libèl·lules, per a clarinet i violoncel

L’artista dels mitjans audiovisuals Irina Spicaka investiga l’atracció inexplicable de dos objectes, la seva transformació en un a l’altre. Libèl · lules i aigua, el que fa que aquests dos Estats, el que els fa carrera cap a l’altra i després abruptament retirar-se. Els bells i de vegades estridents sons del clarinet i violoncel (clarinet Egils Šēfers, violoncel Ēriks Kiršfelds) només se sumen a la sensació d’aquesta brusquedat, i, no obstant això, l’harmonia.

Irina Spicaka en aquest treball va col · laborar amb el compositor de Santa Ratbniece i animador Kaspars Sverns

Zara Arrehed

Performance

La Zara Arrehed, videocreadora de Suècia, ens presentarà “Performance” una peça de videoart conceptual.

Una composició intuïtiva dels objectes que es troben en estat salvatge i natural pot ser vista com un mapatge de les motivacions complexes de l’ésser humà, que de vegades pot portar a un comportament abrupte.

Joachim Vemmerstad

Malmvägen (Camí de Malmö)

‘=Quan s’agrega el factor de temps a les accions individuals abruptes Subconscient barrejar per formar part de la progressió col · lectiva. Brusquedat, per tant, no és una força contrària. Igual que la violència no és un ésser destructiu. Accions i contra-accions són les forces que existeixen dins d’una relationship.Abruptness simbiòtica és essencial, en l’Art, en la Política, en la progressivitat. L’art és essencial en la política de progressivitat. La progressivitat és inevitable, per tant l’art és inevitable. (Malmvägen és una àrea fora d’Estocolm, on l’artista va créixer, La seva coneguda per ser desafiat socioeconòmicament i va ser per les autoritats sovint es refereix com un “gueto”.)

Antishanti (Rússia)

Fi de la Violència a Rússia

Aquest vídeo va ser filmat durant una actuació en què l’observador es va trobar un còmplice involuntari, generant les ones, que es pren directament del cervell, para la interferència de so en la acció artística. L’acció artística en si es va jugar en la improvisació teatral de Butoh, determinant eterna pau, la veritat – sense violència pura són tots els involucrats en l’exercici de les seves observacions només per la força – i més aviat la gent s’adonen del poder de la seva participació, encara que sigui un espectador – el millor. L’acció artística produït en 2013 a l’auditori de “Factory”, Moscu.