Subscriu-te al newsletter

Mercè Rodríguez

Masia IN

La Mercè Rodríguez és fotògraf. Perseguia pintar amb la llum, emocionar amb l’enquadrament. Va aprendre a unir imatges, posar so i a explicar històries. Ara també és realitzadora.

Ha guanyat el primer premi AVICOM Internacional al millor curtmetratge Jules Verne, ha estat Best Spanish Director al Certamen Donne in Corto Transeurope Italia per al curtmetratge Júlia, i menció del públic al millor curtmetratge a la 5a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Ha exposat al Konvent Puntzero, a Eatmeat 2012, i a la Wandergalerie d’on també n’ha estat comissària, entre d’altres.

A Ex Abrupto hi presenta Imprecís, fotografies estenopeiques, retalls trets de la memòria, imperfectes, com un record, la percepció d’una realitat passada que va ser i que ara és torna deformada, distorsionada. Un vague record d’una realitat que ja no hi és o que mai hi va ser… Podreu veure les seves peces al terrat de la Masia!

“Lo recuerdo (yo no tengo derecho a pronunciar ese verbo sagrado, sólo un hombre en la tierra tuvo derecho y ese hombre ha muerto) con una oscura pasionaria en la mano, viéndola como nadie la ha visto, aunque la mirara desde el crepúsculo del día hasta el de la noche, toda una vida entera. Funes El Memorioso Jorge Luis Borges”

www.mercerodriguez.com

flickr.com/photos/merce_r