Subscriu-te al newsletter

JUAN ESCUDERO

Exposició PZ

Llicenciat en Belles Arts el 1991 a Bilbao.
El 1993 va muntar una empresa d’Infografia i Animació per ordinador i va estar en aquest ram fins a 2004, any en què va començar a treballar pels museus de Barcelona muntant exposicions. Això li va fer tornar les ganes de dibuixar.
Des de 2007 té taller i va fent exposicions a diferents galeries i fires com Eat Meat, Galeria Alegria, Swab, Esther Montoriol, JustMadrid, Halfhouse i Niu.

Presenta “Ortografía“.

El procés en aquests dibuixos consisteix en què la primera línia prefigura la línia posterior. Si ocorre una irregularitat, aquesta es transmet després en la següent línia. La mà que dibuixa una línia dibuixa en realitat una sèrie d’ones i a força de repeticions d’ones emergeix una estructura fractal (que es conté a si mateixa i es repeteix a qualsevol escala).

Un cop aplicada una fórmula, comença a manifestar-se un patró natural i aquest connecta amb alguna representació, ja sigui de orografies, teixits orgànics o inorgànics, superfícies, pell.

Aquests dibuixos són representacions entre científiques i sensuals, plànols d’observació que poden ser elegits per l’espectador amb un focus macro, micro o telescòpic. És en aquests diferents graus d’acostament on confonem les superfícies que se’ns proposen, des de territoris mai trepitjats per l’home al pròpi cos que sentim com a íntima frontera.

juanescudero.com