Subscriu-te al newsletter

Joan Fontcuberta

Masia IN

El bon fotògraf és el que menteix bé la veritat, i ell en sap molt de tot això. Parlem de Joan Fontcuberta, el fotògraf, el creador, el docent, el crític, el comissari d’exposicions, l’historiador i un dels artistes que exposarà la seva obra al festival Ex Abrupto Moià.

En Joan es va estrenar a Barcelona l’any 74 i des d’aquell moment no ha parat. Ha exposat al MoMA de Nova York, a l’Art Institute de Chicago, a l’IVAM de València, al FOAM d’Àmsterdam, al MEP de Paris i forma part de nombroses col·leccions públiques com el MET, el MACBA, la Folwang Museum d’Essen o el Centre Pompidou de París. I continua a un ritme frenètic: el 2013 va ser guardonat amb el Premi Hasselblad.

A Ex Abrupto hi podreu veure el vídeo Karelia: Miracles & CO, el resultat d’una acurada investigació sobre Valhamönde, un monestir amb secrets amagats i on Joan Foncuberta va fingir ser un aprenent i va seguir els cursos de miracles dels falsos monjos per recopilar fotografies i altres proves que poguessin desemmascarar el frau.

www.fontcuberta.com

  • Author Cody Iddings
  • Made in 2014
  • Location San Diego